Springy Chirpy Merino Hoodie

132,00 €
79,00
Säästät 40 %


Springy Chirpy Merino Hoodie: malli

Tämä jos mikä on todellinen monikäyttövaate. Toimii retkellä ja reissussa, kotitöissä ja etäkonttorilla. 

Malli on suopea ja salliva, hitusen over size, mutta ei aivan valtavan vallaton. Hihat ovat Ukuit-tyyliin riittävän pitkät. Hihansuissa ja helmassa on leveät käännökset, mutta ei tiukentavaa resoria. Vasemmassa sivusaumassa on piilovetoketju tyylikkäällä Ukuit-vetimellä. Itse taskupussi on tikattu taakse. Sinne voi sujauttaa vaikka avaimen tai pankkikortin, mutta taskua ei ole suunniteltu kännykkäkokoon, sillä merinoneulos ei välttämättä ole kovin suopea sellaiselle venytykselle. Hupun alareuna menee ristiin leuan alta ja siinä ei ole mitään reunakiristystä tai narua.

 

Springy Chirpy Merino Hoodie: Kangas & vastuullisuus

Tämän viherpiipertäjähupparin neulos on ihoa hivelevää, pehmeää 100 % mulesing-vapaata 170g/m2 merinovillaa. Käyttämässämme merinovillassa ei ole super wash -käsittelyä, jossa villa saa ensin klooripesun ja sen jälkeen villan kuitu kapseloidaan joko luonnollisella tai keinotekoisella (ns. muovikerros) hartsilla, jotta se kestäisi paremmin pesua huopumatta. Ilman super wash -käsittelyä merinovillan ominaisuudet (kuten hengittävyys) säilyvät kuitenkin paremmin eikä luontoa kuormiteta käsittelyprosessilla.

Kangas tuotetaan Virossa uusi-seelantilaisesta merinolampaan villasta. Kankaan tuotanto- ja värjäysprosessi on saanut Ökotex 1 luokituksen ja siinä noudatetaan ISO ympäristösertifikaatin 14001 periaatteita.

Ukuit-tuotteita ei pakata muoviin missään tuotantovaiheessa. Vuonna 2019 Ukuit-tuotteissa siirryttiin kokonaan RePack-aikaan eli uudelleenkäytettäviin postituspakkauksiin.

 

Springy Chirpy Merino Hoodie: Kokotaulukko

ukuit-springy-chirpy-merino-hoodie-kokotaulukko-kuva

Merinovillan hoito-ohjeet

Merinovilla: Hoito-ohje, lyhyt oppimäärä

Merinovilla lämmittää, ei hiosta, eikä kutita iholla. Merinovillan kuitu on kihartuvaa, jolloin sen sisällä on ilmaa sitovia taskuja. Ilmataskut lämmittävät kylmällä ja viilentävät kuumalla. Merinovilla on joustavaa ja oikein huollettuna laadukkaan kankaan ominaisuudet säilyvät vuodesta toiseen. 

Jos kainalossasi on asunut amundsen jättäen sinne muutakin kuin ruusuntuoksua, tuuleta paitaa ensin ja tutki sitten sierainvaraisesti, kaivataanko pesua enää ollenkaan. HC-tapauksissa pese paita villaohjelmalla tai käsin viileässä vedessä (rohkelikot voivat jopa lingota max 800 kierrosta/min). Merinovillakankaan pahimpia tappajia pesukoneessa ovat muiden vaatteiden hakaset, vetoketjut tai muut kovat osat, joten pese sellaisia sisältävät vaatteet siis erillään merinovillasta. Muotoile merinovaate kosteana ja tasokuivaa. Merinovilla ei kaipaa silitysrautaa (ja kukapa kaipaisi?).

 

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Merinovilla, paidat, Ukuit Outlet, Etusivu